Нова знахідка Betula obscura (Betulaceae) на території Центрального Полісся України - Тарєєв, А.С.; Гелюта, В.П. (Український ботанічний журнал, 2015)
На території Поташнянського лісництва Київської області виявлено кілька особин Betula obscura Kotula ex Fiek – виду, занесеного до «Червоної книги України». Поряд із локалітетом відзначені також Diphasiastrum zeilleri (Rouy) Holub і Sparassis crispa (Wulfen) Fr. – види, які в Україні мають статус зникаючих. З огляду на це пропонується встановити для відповідного кварталу вказаного лісництва природоохоронний статус об’єкта місцевого значення. На территории Поташнянского лесничества Киевской области было обнаружено несколько особей Betula obscura Kotula ex Fiek – вида, занесенного в «Красную книгу Украины». Рядом с данным локалитетом также отмечены Diphasiastrum zeilleri (Rouy) Holub и Sparassis crispa (Wulfen) Fr. – виды, которые в Украине имеют статус исчезающих. Исходя из этого, предлагается установить для соответствующего квартала указанного лесничества природоохранный статус объекта местного значения. A group of eight trees of Betula obscura Kotula ex Fiek was found on the territory of Potashnya Forestry, Kyiv Region, Ukraine. This dark-bark birch is listed in the Red Data Book of Ukraine. Two other species endangered in Ukraine, Diphasiastrum zeilleri (Rouy) Holub and Sparassis crispa (Wulfen) Fr., were also recorded close to this locality. On this basis, it is proposed to establish for the corresponding forest quarter the conservation status of a site of local importance.