Нові для України та рідкісні види лишайників і ліхенофільних грибів - Капець, Н.В.; Плескач, Л.Ю.; Попова, Л.П.; Федоренко, Н.М.; Літовинська, А.В.; Шершова, Н.В.; Кондратюк, С.Я. (Український ботанічний журнал, 2015)
Наведено повні за зразком «Флори лишайників України» описи чотирьох нових для України видів – Biatorella fossarum (Dufour) Th. Fr., Buelliella lecanorae Suija & Alstrup, Lecanora pannonica Szatala та Polysporina subfuscescens (Nyl.) K. Knudsen & J. Kocourk., а також перелік місцезнаходжень і таксономічні примітки щодо шести рідкісних і нещодавно описаних таксонів (Lichenochora obscuroides (Linds.) Triebel & Rambold, Physcia clementei (Turner) Lynge, Placynthiella oligotropha (J. R. Laundon) Coppins & P. James, Sarcogyne lapponica (Ach. ex Schaer.) K. Knudsen & Kocourk., Thelocarpon epibolum Nyl., Xanthoria polessica S.Y. Kondr. & A.P. Yatzyna). Приведены полные по образцу «Флори лишайників України» описания четырех новых для Украины видов – Biatorella fossarum (Dufour) Th. Fr., Buelliella lecanorae Suija & Alstrup, Lecanora pannonica Szatala и Polysporina subfuscescens (Nyl.) K. Knudsen J. & Kocourk., а также перечни местонахождений, данные по экологии и таксономические примечания в отношении шести редких или недавно описанных таксонов (Lichenochora obscuroides (Linds.) Triebel & Rambold, Physcia clementei (Turner) Lynge, Placynthiella oligotropha (J. R. Laundon) Coppins & P. James, Sarcogyne lapponica (Ach. ex Schaer.) K. Knudsen & Kocourk., Thelocarpon epibolum Nyl. и Xanthoria polessica S.Y. Kondr. & A.P. Yatzyna). Four new to Ukraine species, Biatorella fossarum (Dufour) Th. Fr., Buelliella lecanorae Suija & Alstrup, Lecanora pannonica Szatala, and Polysporina subfuscescens (Nyl.) K. Knudsen J. & Kocourk., are recorded. Their descriptions following the «Flora of the Lichens of Ukraine» standard are provided. Localities, data on ecology and taxonomic notes for six rare and recently described taxa, Lichenochora obscuroides (Linds.) Triebel & Rambold, Physcia clementei (Turner) Lynge, Placynthiella oligotropha (J. R. Laundon) Coppins & P. James, Sarcogyne lapponica (Ach. ex Schaer.) K. Knudsen & Kocourk., Thelocarpon epibolum Nyl., and Xanthoria polessica S.Y. Kondr. & A.P. Yatzyna, are reported.