Поступ мікології в Міжнародний рік біорізноманіття (2010) - Андріанова, Т.В. (Український ботанічний журнал, 2011)
Головною подією 2010 року для мікологів став IX
Між народний мікологічний конгрес (IX ММК), що підсу мував світові наукові здобутки за останні чотири роки — з
часів VIII ММК у Австралії — та наголосив на нових викликах і нерозв’язаних проблемах. Цей важливий
міжнародний форум відбувся 1—6 серпня 2010 року в м. Единбурзі (Велика Британія) під головуванням професора Н. Ріда (Університет Единбурга) та наглядової
ради, до якої входили відомі британські дослідники: С. Ейвері, Н. Кліпсон, Дж. Гадд, Н. Гоу та Дж. Робсон.