Фазовые переходы и механизм сверхпроводимости в ВТСП оксидах - Аншукова, Н.В.; Головашкин, А.И.; Иванова, Л.И.; Малючков, О.Т.; Русаков, А.П. (Физика низких температур, 1996)
На основе анализа экспериментальных данных предложена физическая модель электронного упорядочения, механизма концентрационного фазового перехода диэлектрик — металл и механизма сверхпроводимости оксидных ВТСП. В рамках модели объяснены аномальные свойства этих материалов. На основі аналізу експериментальних даних запропоновано фізичну модель електронного упорядкування, механізму концентраційного фазового переходу діелектрик — метал та механізму надпровідності оксидних ВТНП. У межах моделі пояснено аномальні властивості цих матеріалів. On the base of the experimental data analysis, the physical model of the electronic ordering, the concentration phase transition dielectric — metal mechanism, and the superconductivity mechanism of the high-Tc oxides is proposed. The anomalous properties of these materials are explained within this model.