Особенности отклика системы магнонов на «спиновое эхо» - Звягин, А.А. (Физика низких температур, 2019)
Вычислен отклик магнитной системы, в которой не сохраняется проекция полного спинового момента
системы, параллельная внешнему магнитному полю, на последовательность импульсов такого поля, аналогичную спиновому эху. Амплитуда и частота вызванных осцилляций намагниченности существенно
зависят нелинейным образом от параметров импульсов поля. Розраховано відгук магнітної системи, в якій не зберігається
проекція повного спінового моменту системи, яка паралельна
зовнішньому магнітному полю, на послідовність імпульсів такого поля, аналогічну спіновій луні. Амплітуда та частота викликаних осціляцій суттєво залежать нелинійним чином від
параметрів імпульсів поля. Response of the magnetic system, in which the projection of
the total spin moment of the system, parallel to the field, is not
conserved, to the sequence of pulses of such a field, analogous to
the spin echo. The magnitude and the frequency of induced oscillations essentially depend in the nonlinear way on the parameters
of the field pulses.