Асимптотичні властивості глобальних розв'язків систем диференціально-функціональних рівнянь нейтрального типу з нелінійними відхиленнями аргументу - Пелюх, Г.П.; Олійниченко, О.П. (Нелінійні коливання, 2002)
Одержано достатнi умови iснування неперервно диференцiйовного i обмеженого при t ∈ R розв’язку системи диференцiально-функцiональних рiвнянь нейтрального типу з нелiнiйними вiдхиленнями аргументу, що залежать вiд невiдомої функцiї, та дослiджено його властивостi. We obtain sufficient conditions for existence of a solution, which is continuously differentiable and bounded for t ∈ R, of a system of differential-functional equations of neutral type with nonlinear deviations
of the argument such that the deviations depend on an unknown function. We also study properties of this
solution.