Стійкість розв'язків виродженої лінійної системи диференціальних рівнянь - Акименко, А.М. (Нелінійні коливання, 2002)
Введено поняття стiйкостi розв’язкiв системи лiнiйних диференцiальних рiвнянь з тотожно
виродженою матрицею при похiднiй. Знайдено необхiднi i достатнi умови стiйкостi даних
систем. На системи даного типу з перiодичними коефiцiєнтами узагальнено теорiю Флоке –
Ляпунова. The concept of stability of solutions of a system of linear differential equations with an identically degenerated matrix at the derivative is introduced. We find necessary and sufficient conditions for such systems to
be stable. For this type of systems with periodic coefficients, the Floquet – Lyapunov theory is generalized.