Влияние генов Rin и Nor, регулирующих процессы созревания томатов, на признаки продуктивности и лежкости - Бабак, О.Г.; Добродькин, А.М.; Добродькин, М.М.; Кильчевский, А.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Проведен сравнительный анализ действия генов rin и nor, регулирующих процессы созревания томатов, на продуктивность и лежкость плодов создаваемых гибридов. Установлена равноценность использования линий с данными генами в селекции лежких форм. Выделены лучшие гибриды, сочетающие в себе высокие значения признаков продуктивности и лежкости и материнские формы, дающие максимальный прирост значений признаков. Був проведений зрівнювальний аналіз поведінки генів rin i nor, які регулюють процеси визрівання томатів, на продуктивність і лежкість плодів створюваніх гібрідів. Встановлена рівноцінність вікористання ліній з цими генами в селекціі лежких форм. Булі виділені кращі гібриди, які сполучають в собі високі показчики прізнаків продуктивності і лежкості, материнских форм, які дають максимальний приріст показчиків признаків. Comparative analysis of the effect of genes rin and nor, regulating processes of tomato ripening on productivity and fruit shelf life of the hybrids under development, was carried out. Equivalence of using the lines with the given genes in breeding of long shelf life forms was established. The best hybrids, combining high values of traits for productivity and shelf life, as well as maternal forms, showing a maximum gain in trait values, were selected.