Генетическая структура диплоидно-полиплоидных комплексов дождевых червей (Oligochaeta: Lumbricidae) фауны Украины - Межжерин, С.В.; Гарбар, А.В.; Онищук, И.П.; Коцюба, И.Ю.; Власенко, Р.П.; Жалай, Е.И. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Кариологическое исследование и биохимическое генное маркирование 10 видов дождевых червей фауны Украины, выявило ряд амфимиктических диплоидных и апомиктических полиплоидных, имеющих клоновую структуру популяций. При этом особый интерес вызывают случаи гипервариабельности апомиктических видов, сопровождающиеся крайней степенью проявления генетического полиморфизма. Каріологічне дослідження і біохімічне генне маркування 10 видів дощових червів фауни України, виявило ряд амфіміктичних диплоїдних та апоміктичних поліплоїдних, що мають клонову структуру популяцій. При цьому особливий інтерес викликають випадки гіперваріабельності апоміктичних видів, що супроводжуються крайнім ступенем прояву генетичного поліморфізму. Kariological investigation and biochemical gene marking of 10 earthworms species of Ukrainean fauna, has taped the series of amphimictic diploid and apomictic polyploid species, which populations have clonal structure. Cases of hypervariability of apomictic species which are accompanied by very high genetic polymorphism are especially interesting.