Різдвяне київське чудо — руїни замість пам’ятки (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2010)
У ніч на Різдво у Києві біля підніжжя знаменитих дніпровських схилів, на Набережному шосе, було завершено блискавичну “операцію” — знищення пам’яток архітектури, науки й техніки — комплексу споруд Першого київського водопроводу.