Селекция озимых тритикале на улучшение хлебопекарных свойств - Щипак, Г.В.; Суворова, Е.Ю.; Панченко, И.А.; Щипак, В.Г.; Гринь, В.О.; Сотников, Д.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Изложены результаты селекции озимых тритикале за 1993…2008 года на повышение технологических и смесительных свойств. Зарегистрированный в Украине с 2008 года сорт Раритет превысил стандарт Амфидиплоид 256 по силе муки на 192%, объемному выходу хлеба на 39%, общей хлебопекарной оценке – в 1,9 раза. Надано результати селекції озимих тритікале за (1993...2008 роки) на підвищення тех- нологічних і змішувальних властивостей. Зареєстрований в Україні з 2008 року сорт Раритет перевищив стандарт Амфідиплоїд 256 за силою борошна на 192%, об’ємному виходу хліба на 39%, загальній хлібопекарській оцінці – у 1,9 рази. Results of winter triticale breeding since 1993 to 2008 for hightening of technological and mixing properties are presented. The cultivar Raritet, which is entered into Official List of Plant Cultivars of Ukraine, exceeded the standard cultivar Amphidiploid 256 for strength of flour by 39%, for total bread-making value in 1,9 times.