Архівні раритети Національного художнього музею України - Амеліна, Л. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2010)
У 110-у річницю Національного художнього музею України (НХМУ) слушно ще раз звернутись до його фондів, що є одними з найбільших художніх зібрань в Україні. Окрім основних образотворчих матеріалів, а це твори іконопису, живопису, скульптури і графіки, до яких в першу чергу звертаються дослідники та шанувальники вітчизняного мистецтва, також існує документально-архівний фонд.