Інтер’єр хати східної Бойківщини - Главацька, Л.; Дубина, Р. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2010)
У 1984 році до Національного музею народної архітектури та побуту України було перевезено і встановлено в експозиції “Карпати” під керівництвом завідуючого відділу С. П. Смолінського ряд будівель із східної Бойківщини, а саме: “довгу хату” із села Липовиця, стодолу із села Небилів та шіпку із села Ясень Рожнятівського району Івано!Франківської області.