Місто між небом і морем: середньовічний Трогир на Адріатичному узбережжі Хорватії - Титова, О. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2010)
Хорватія — невелика мальовнича країна на Адріатичному узбережжі — має яскраву і поціновану світовим співтовариством природну та культурну спадщину. Під егіду ЮНЕСКО взято чудові Плитвицькі озера, античні, візантійcькі, середньовічні міста Дубровник, Пореч, Спліт, Шибеник. Можливо, найскромнішим серед хорватських об’єктів із Списку всесвітньої спадщини є середньовічне містечко Трогир, розташоване на острові на західному кінці Коштеланської затоки у Середній Далмації.