Літопис музею “Кирилівська церква”. До 80-річчя від дня заснування - Марголіна, І. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2010)
Київська Кирилівська церква — унікальна пам’ятка архітектури та монументального живопису ХІІ ст. світового значення. Вона донині зберігає свої давньоруські архітектурні форми та великий ансамбль фрескового стінопису ХІІ ст. Безцінним фресковим розписам церкви за їх кількісним складом, сюжетним змістом і станом збереження немає рівних серед пам’яток Східної Європи.