Людина семи талантів. До 140-річчя від дня народження С.П. Яремича - Булаєвська, Н. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2010)
Степан Петрович Яремич — видатний мистецтвознавець, художник, знавець реставраційної справи, художній критик, письменник, редактор, педагог. Його називали найвидатнішим, блискучим знавцем мистецтва, додаючи слова “яких нараховуються одиниці”, людиною енциклопедичних знань, першокласним діячем культури. А директор Державного Ермітажу академік Борис Піотровський відзначав: “С. П. Яремич — цілковито значуща, цікава і колоритна фігура у художньому світі”.