Энергетический анализ основного состояния трехвершинной модели Поттса - Бабаев, А.Б.; Муртазаев, А.К.; Кассан-Оглы, Ф.А. (Физика низких температур, 2018)
Проведено енергетичний аналіз основного стану трьохвершинної моделі Поттса на трикутній гратці з урахуванням перших та других найближчих сусідів з величинами взаємодії J₁ та J₂. На основі чисельного експерименту виявлено діапазони існування впорядкованих та неврегульованих фаз у спінових структурах, які описано цією моделлю з величинами взаємодії J₁ < 0, J₂ < 0 та J₁ > 0, J₂ < 0. Проведено енергетичний аналіз основного стану трьохвершинної моделі Поттса на трикутній гратці з урахуванням
перших та других найближчих сусідів з величинами взаємодії
J₁ та J₂. На основі чисельного експерименту виявлено діапазони існування впорядкованих та неврегульованих фаз у спінових структурах, які описано цією моделлю з величинами
взаємодії J₁ < 0, J₂ < 0 та J₁ > 0, J₂ < 0. An energy analysis of the ground state of the three-state Potts
model on a triangular lattice is carried out, taking into account the
first and second nearest neighbors with interaction values J₁ and
J₂. Based on the numerical experiment, the ranges of existence of
ordered and disordered phases in the spin structures described by
this model with interaction values J₁ < 0, J₂ < 0 та J₁ > 0, J₂ < 0.
are revealed.