Особенности низкотемпературной автолокализации экситонов в одномерных молекулярных цепочках (j-агрегатах) - Малюкин, Ю.В.; Семиноженко, В.П.; Товмаченко, О.Г. (Физика низких температур, 1996)
Рассмотрены особенности автолокализации экситонов в J-агрегатах хино-2-монометин цианина прі низких температурах. Определены параметры, характеризующие экситон-фононное взаимодействие. Иx соотношение указывает на сосуществование свободных и автолокализованных экситонов. Розглянуто особливості автолокалізації екситонів в J-агрегатах хіно-2-монометін ціаніна при низьких температурах. Визначено параметри, які характеризують екситон-фононну взаємодію. їх співвідношення вказує на співіснування вільних і автолокалізованих екситонів. The peculiarities of self-trapping of excitons in J-aggregates of quino-2-monomethin cyanine are discussed. The parameters are defined which characterize the exciton-phonon-interaction.