Світлій пам’яті видатного вченого Бориса Михайловича Міркіна (16.07.1937 – 09.08.2017) - Дубина, Д.В. (Український ботанічний журнал, 2018)
9 серпня 2017 р. на 81-му році життя перестало битися серце видатного, всесвітньо відомого російського вченого – засновника уфимської геоботанічної школи, доктора біологічних наук, професора, члена-кореспондента Академії наук Республіки Башкортостан, Заслуженого діяча науки Російської Федерації і Республіки Башкортостан, професора кафедри екології Башкирського державного університету, головного наукового співробітника Уфимського Інституту біології РАН Бориса Михайловича Міркіна.