Теплоемкость возвратных ферримагнетиков Li₀,₅Fe₂,₅-xGaxO₄ с x= 0,9; 1,2 - Ефимова, Н.Н.; Куфтерина, С.Р.; Андерс, А.Г.; Старцев, С.В.; Гуревич, А.М.; Еропкин, В.Н. (Физика низких температур, 1998)
Исследована теплоемкость магнитной подсистемы возвpатных феppимагнетиков системы Li₀,₅Fe₂,₅₋xGaxO₄ с x=0.9 и 1.2 в диапазоне темпеpатуp 1,9-22K. Обнаpужено, что на низкотемпеpатуpном участке диапазона теплоемкость зависит от темпеpатуpы линейно, в то вpемя как пpи T > 11K pеализуется зависимость вида Cm~T³/². Обсуждаются возможные механизмы фоpмиpования наблюдаемых темпеpатуpных зависимостей. Досліджено теплоємність магнітної підсистеми зворотних ферімагнетиків Li₀,₅Fe₂,₅₋xGaxO₄ з x=0.9 та 12 в дізпазоні температур 1,9-22K. Виявлено, що на низькотемпературній ділянці діапазону теплоємність залежить від температури лінійно, але при T > 11K спостерігається залежність типу Cm~T³/². Обговорюються можливі механізми формування таких температурних залежностей. The specific heat Cm of the magnetic subsystem of reentrant ferrimagnets Li₀,₅Fe₂,₅₋xGaxO₄ with x=0.9 and 1.2 is investigated in the temperature range 1.9–22 K. It is found that, in the low-temperature region of this interval, Cm is a linear function of temperature, while the dependence Cm∼T³/² is observed for T>11 K. Possible mechanisms responsible for such a behavior are discussed.