Зінаїді Іванівні Вєтровій — 80 років. Вітаємо ювіляра! - Кондратюк, С.Я.; Михайлюк, Т.І. (Український ботанічний журнал, 2011)
У березні 2011-го виповнилося 80 років всесвітньо відомому фахівцю з таксономії евгленофітових водоростей, доктору біологічних наук Зінаїді Іванівні Вєтровій, яка більше ніж 33 роки свого життя віддала Інституту ботаніки імені М.Г. Холодного. Понад 30 років (1960—1992) вона плідно співпрацювала з «Українським ботанічним журналом». З.І. Вєтрова, без сумніву, належить до найвідоміших представників Київської альгологічної школи, створеної О.В. Топачевським разом із Д.К. Зеровим і А.М. Окснером. Пік активності в науковій діяльності З.І. Вєтрової припадає на 1960—1990 роки.