Володимир Гаврилович Собко (до 80-річчя вченого) - Гапоненко, М.Б.; Лебеда, А.П.; Левон, Ф.М.; Мороз, П.А.; Рахметов, Д.Б. (Український ботанічний журнал, 2011)
26 червня виповнилося 80 років від дня народження і 55 років педагогічної та наукової діяльності Володимира Гавриловича Собка — доктора біологічних наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, академічних премій імені М.Г. Холодного та М.М. Гришка, видатного українського ботаніка, знаного флориста, систематика, фітосозолога, дослідника раритетної флори України, неперевершеного популяризатора наукових знань.