Микроконтактная спектроскопия металлических гетероконтактов на высоких частотах - Балкашин, О.П. (Физика низких температур, 1998)
С помощью микроконтактной спектроскопии исследованы особенности спектров электрон-фононного взаимодействия в гетероконтактах, образованных разнородными металлами Cu-Cu (1 ат% Fe) и Cu-Au. Измерения на высоких частотах позволили выделить и идентифицировать вклады в спектр, обусловленные процессами релаксации неравновесных фононов. За допомогою мікроконтактної спектроскопії вивчено властивості спектрів електрон-фононної взаємодії в гетероконтактах, утворених з різнорідних металів Cu-Cu (1ат% Fe) та Cu-Au. Вимірювання на високих частотах дозволило виділити та ідентифікувати внески в спектр, обумовлені процесами релаксації нерівноважних фононів. The point-contact spectroscopy is used to study singularities of the electron–phonon spectra of heterojunctions made of different metals Cu–Cu (1 at. % Fe) and Cu–Au. Measurements at high frequencies made it possible to distinguish and identify contributions to the spectrum from the nonequilibrium phonon relaxation.