Механічна поведінка та електрична провідність двооксиду цирконію, стабілізованого оксидами скандію та церію - Бричевський, М.М.; Бродніковський, Є.М.; Прищепа, Є.Г.; Даниленко, М.І.; Комиса, Ю.М.; Пасенко, О.О.; Верещак, В.Г.; Васильєв, О.Д. (Інститут проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України, 2008)
Досліджено будову, механічну поведінку та електричну провідність цирконієво-керамічного електроліту, який стабілізований 10% (мол.) Sс2O3 та 1% (мол.) CeO2. Нанорозмірний порошок був виготовлений співосадженням з водного розчину та порівнювався з аналогічними порошками промислових виробників: DKKK (Японія) та Praxair (США). Дослідження електричної провідності в інтервалі температур 600―900 °С показало, що кераміка з порошку, виготовленого авторами, має найвищу провідність.