Структура та властивості інтерметалідних титанових сплавів на базі α2-Ti3Al, легованих кремнієм - Горна, І.Д.; Баньковський, О.І.; Бега, М.Д.; Котко, А.В.; Кулак, Л.Д.; Фірстов, С.О. (Інститут проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України, 2008)
Досліджено вплив сумісного легування Si і Al на еволюцію структури і фізико-механічні властивості литих сплавів на базі інтерметалідної фази α2-Ti3Al. В залежності від вмісту Si та Al в матриці Ti3(Al, Si) утворюється доменна структура, розмір якої збільшується від 0,04 мкм в сплаві Ti―11Al―1Si до 0,2 мкм в сплаві Ti―17Al―6Si. Твердість за Віккерсом в сплавах з різним вмістом алюмінію (11―17%) зростає із збільшенням концентрації кремнію (1―6%). Довготривала твердість (жароміцність) сплавів з різним вмістом алюмінію зростає із збільшенням вмісту кремнію немонотонно. При однаковому вмісті кремнію кращу жароміцність мають сплави з більшою концентрацією алюмінію.