Згадуючи Олену Миколаївну Байрак… - Смоляр, Н.О.; Любінська, Л.Г.; Коломійчук, В.П.; Коротченко, І.А. (Український ботанічний журнал, 2018)
3 лютого 2018 р. трагічно обірвалося життя відомого науковця та природоохоронця, завідувачки кафедри заповідної справи Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління – Олени Миколаївни Байрак.