Іван Власович Артемчук (1898–1973) - Федорончук, М.М.; Чорней, І.І.; Шевера, М.М. (Український ботанічний журнал, 2018)
Вітчизняний вчений-ботанік і педагог; канд. біол. наук, професор;
член Всесоюзного ботанічного
товариства (з 1953 р.), Ревізійної
комісії (з 1956 р.) та Правління
Українського ботанічного товариства (з 1968 р.).
Наукові інтереси Івана Власовича Артемчука охоплювали флористику, систематику, геоботаніку,
ресурсознавство, охорону природи, адвентивну флору