Дмитро Васильович Дубина (до 70-річчя від дня народження) - Дідух, Я.П.; Устименко, П.М.; Куземко, А.А.; Вакаренко, Л.П.; Дзюба, Т.П.; Ємельянова, С.М.; Винокуров, Д.С. (Український ботанічний журнал, 2019)
Черкащина
– один з найчарівніших куточків
України, багатий на таланти край. Саме тут у
мальовничому наддніпрянському селі Червона
Слобода, поблизу Черкас, 17 квітня 1949 року
народився Дмитро Васильович Дубина
– відомий
ботанік, головний науковий співробітник
Інституту ботаніки ім. М.Г.
Холодного НАН
України, доктор біологічних наук, професор,
лауреат Державної премії України в галузі науки і
техніки, автор фундаментальних праць з проблем
геоботаніки, гідроботаніки, екології, фітосозології, синфітосозології, ботанічного ресурсознавства.