Сергій Якович Кондратюк (до 60-річчя від дня народження та 40-річчя наукової діяльності) - Царенко, П.М.; Михайлюк, Т.І.; Вірченко, В.М.; Нипорко, С.О. (Український ботанічний журнал, 2019)
17 травня 2019 року виповнюється 60 років з дня народження українського ботаніка та мікологаліхенолога, вченого зі світовим ім'ям, фахівця з систематики, флористики, екології та географії лишайників і ліхенофільних грибів, доктора біологічних наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Сергія Яковича Кондратюка. У травні 2019 р. співпадають дві ювілейні дати — 60-річний ювілей та 40 років безперервного стажу роботи в Інституті ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, тобто дві третини життя віддані науці та Інституту