Індукція сомаклональної варіабельності у рослин томату - Ковбасенко, Р.В.; Дяченко, А.І.; Дмитрієв, О.П. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Експериментально підтверджена можливість індукції сомаклональної варіабельності
рослин томату в культурі in vitro і одержання нових вихідних форм при використанні в
якості селективних агентів фіторегуляторів росту - крезацин, пікс, фуролан, культар і нарцис. Экспериментально подтверждена возможность индукции сомаклональной
вариабельности растений томата в культуре in vitro и получения новых исходных форм при
использовании в качестве селективных агентов фиторегуляторов роста - крезацин, пикс,
фуролан, культар и нарцисс. Experimentally confirmed a possibility of somaclonal variability induction of tomato plants
in vitro and receiving some new initial forms by usage of selective agents of phytoregulators -
krezacin, piks, furolan, kultarr and narcissus.