Застосування різних культуральних систем для подальшого розвитку зародків, отриманих in vitro з деконсервованих ооцитів - Гузеватий, О.Є.; Троцький, П.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Наведено результати експериментальних досліджень розвитку в різних культуральних
системах ранніх ембріонів великої рогатої худоби, отриманих in vitro з деконсервованих
ооцит-кумулюсних комплексів корів. Установлено, що застосування моношару клітин
гранульози або кумулюса більш ефективно порівняно з кондиційованими середовищами для
подальшого розвитку в умовах in vitro зигот великої рогатої худоби, отриманих з
деконсервованих та дозрілих поза організмом ооцитів корів. Приведены результаты экспериментальных исследований развития в различных
культуральных системах ранних эмбрионов крупного рогатого скота, полученных in vitro из
деконсервованных ооцит-кумулюсных комплексов коров. Встановлено, что применение
монослоя клеток гранулёзы или кумулюса более эффективно по сравнению с
кондициированными средами для последующего развития в условиях in vitro зигот крупного
рогатого скота, полученных из деконсервованных и дозревших вне организма ооцитов коров. Results of experimental researches of development in the various cultural systems of early
bovine embryos used in vitro from frozen-thawed bovine oocyte-cumulus complexes are resulted.
It’s set that application of monolayer of granulose or cumulus cells more effectively comparatively
with conditions mediums for subsequent development of in vitro bovine zygote, used from frozenthawed
and matured in vitro bovine oocytes.