Современные технологии изучения генетического разнообразия кукурузы - Кожухова, Н.Э. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Представлены литературные данные и данные собственных исследований,
отражающие последние достижения в изучении генетических ресурсов кукурузы (Zea
mays L.). Показана необходимость использования для оценки и сохранения био
разнообразия новейших ДНК-технологий, в частности, основанных на методе
полимеразной цепной реакции. Наведено літературні дані і дані власних досліджень, що відображають новітні
досягнення в вивченні генетичних ресурсів кукурудзи (Zea mays L.). Показано
необхідність використання для оцінки і збереження біорізноманіття сучасних ДНК-
технологій, зокрема, на основі методу полімеразної ланцюгової реакції. Literature and personal researches data present that demonstrate modern
achievements of maize genetic resources studying. It shows necessity of DNA-technologies
using for biovariety definition and safe, in particular, methods on basis of polymerase chain
reaction.