Молекулярно-генетичний аналіз рослин-регенерантів Ungernia victoris - Бублик, О.М.; Андреєв, І.О.; Спірідонова, К.В.; Кунах, В.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Проведено перевірку можливості застосування розроблених раніше методик
мікроклонального розмноження U. victoris для збереження генофонду цієї рідкісної
лікарської рослини. Результати RAPD-аналізу свідчать про високу стабільність геному
виду за умов прямої регенерації та регенерації із тривалокультивованих калюсних
тканин. Проведена проверка возможности применения разработанных ранее методик
микроклонального размножения U. vіctorіs для сохранения генофонда этого редкого
лекарственного растения. Результаты RAPD-анализа свидетельствуют о высокой
стабильности генома вида при прямой регенерации и регенерации из длительно-
культивируемых каллусных тканей. This study tests an opportunity for application of developed earlier U. victoris micropropagation
techniques for protection of this rare medicinal plant genetic resources. The
RAPD-analysis results suggest the high genetic stability of the species under conditions of
direct regeneration and regeneration from long-term cultured callus.