Дослідження генетичної мінливості Achillea glaberrima Klok. та Achillea leptophilla Bieb. за допомогою rapd маркерів - Пірко, Я.В.; Таранець, Л.П.; Шакула, О.О.; Коршиков, І.І.; Блюм, Я.Б. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
За допомогою RAPD маркерів досліджено генетичний поліморфізм двох ендемічних
видів деревію Achillea glaberrima Кlok. та Achillea leptophilla Bieb. Рівень поліморфізму
у A. leptophilla склав 75% і 46% - у A. glaberrima. В цілому отримані дані свідчать про
значно більший рівень поліморфізму у A. leptophilla, який має більш широкий, хоча і
диз'юнктивний ареал, у порівнянні з вузьколокальним ендеміком A. glaberrima. При помощи RAPD маркеров исследован генетический полиморфизм двух эндемичных
видов тысячелистника Achillea glaberrima Кlok. и Achillea leptophilla Bieb. Уровень
полиморфизма у A. leptophilla составил 75% и 46% - у A. glaberrima. В целом,
полученные данные свидетельствуют о значительно большем уровне полиморфизма A.
leptophilla, который имеет более широкий, хотя и дизъюнктивный ареал, по сравнению
с узколокальным эндемиком A. glaberrima. Genetic polymorphism of the two endemic species Achillea glaberrima Кlok. and Achillea
leptophilla Bieb. have been studied using RAPD markers. The level of genetic polymorphism
of A. leptophilla is 75% and A. glaberrima - 46%. Obtained data indicate that the endemic A.
leptophilla with wide disjunctive area have march more level of genetic polymorphism than
the narrow-local A. glaberrima.