Плазміди трьох клінічних штамів Escherichia coli - Поліщук, Л.В.; Лукянчук, В.В.; Марієвський, В.Ф.; Рубан, Н.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Наявність плазмідних ДНК досліджувалася у трьох клінічних штамів Escherichia
coli. Штами 345 та 1257 містили по одній плазміді - рЕС345 (5,1 тпн) та рЕС1257 (5,0
тпн). Штам 951 містив 3 плазміди рЕС951-1 (50 тпн), рЕС591-2 (7,2 тпн) и рЕС591-3
(1,7 тпн). За допомогою рестрикційного аналізу виявлено різну первинну будову
плазмід рЕС345 и рЕС1257. Исследовано на наличие плазмидной ДНК 3 клинических штамма Escherichia
coli. Штаммы 345 и 1257 содержат по 1 плазмиде - рЕС345 (5,1 тпн) и рЕС1257 (5,0
тпн) соответственно. Штамм 951 содержит 3 плазмиды: рЕС951-1 (50 тпн), рЕС591-2
(7,2 тпн) и рЕС591-3 (1,7 тпн). С помощью рестрикционного анализа выявлено
различное первичное строение плазмид рЕС345 и рЕС1257. Three clinical strains of Escherichia coli were investigated on presence of plasmid
DNA. Strains 345 and 1257 contained on only one plasmid - рЕС345 (5,1 kb) and рЕС1257
(5,0 kp) accordingly. Three plasmids were found in strain 951: рЕС951-1 (50 kb), рЕС591-2
(7,2 kb) and рЕС591-3 (1,7 kb). Restrictional analysis has revealed different primary structure
plasmids рЕС345 and рЕС1257.