Дослідження ступеню гомології мРНК при нормальному і стимульованому регуляторами росту рослин - Циганкова, В.А.; Гутинська, Г.О. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Методом ДОТ-блоттінгу кДНК контрольних рослин з кДНК рослин сої на стадії
цвітіння, одержаних із насіння, обробленого препаратами мікробіологічного
походження, виявлено відсоткові розбіжності між популяціями мРНК контрольних та
дослідних рослин. Зроблено висновок, що підсилення онтогенезу рослин за
допомогою різних регуляторів росту досягається шляхом активації неоднотипових
груп генів. Методом ДОТ-блоттинга кДНК контрольных растений с кДНК растений сои на
стадии цветения, полученных из семян, обработанных препаратами
микробиологического происхождения или их композициями, выявлены процентные
различия между популяциями мРНК контрольных и опытных растений. Сделан
вывод, что усиление онтогенеза растений с помощью разных регуляторов роста
достигается путем активации неоднотипных групп генов. Using DOT-blott method cDNA of control plants with cDNA soy plants on the
flowering stage,from seed treated by preparations of microbiological origin or their
compositions, the percent differences are revealed between mRNA populations of
control and experimental plants. A conclusion is done, that increasing of plant
ontogenesis with use different growth regulators is achieved by activating of unsame
type groups of genes.