Органогенез у культурі тканин видів роду тирлич (Gentiana L.) - Страшнюк, Н.М.; Кравець, Н.Б.; Ковалюк, І.І.; Мельник, В.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Досліджено здатність до органогенезу культури тканин деяких видів роду Gentiana L. (Gentianaсеае). Показано залежність регенерації від різних чинників – складу живильного середовища, генотипу рослини-донора, тривалості вирощування калюсів. Підібрано оптимальне живильне середовище для індукції органогенезу у тирличів. Исследована способность к органогенезу культуры тканей некоторых видов рода Gentiana L. (Gentianaсеае). Показана зависимость регенерации от разных факторов – состава питательной среды, генотипа растения-донора, длительности виращивания каллусов. Подобрана оптимальная питательная среда для индукции органогенеза в горечавок. Capability of tissue cultures from some Gentiana L. species (Gentianaсеае) for organogenesis has been studied. Regeneration potential was shown to vary with some stimuli: nutrient medium composition, original plant-donor genotype, duration of callus maintenance. Optimal nutrient medium composition to induce organogenesis in gentians was specified.