RACD-фрагмент, вариабельный в культуре тканей кукурузы - Майданюк, Д.Н.; Андреев, И.О.; Спиридонова, Е.В.; Кунах, В.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
RAPD-анализ геномов индивидуальных растений кукурузы линий Black Mexican
Sweet, ВИР-27 и ЧК-218 и полученных от них каллусов показал низкий уровень
изменчивости in vitro. В культивируемых тканях двух линий кукурузы обнаружен
вариабельный ампликон размером около 390 п.н., однако выяснить его
функциональную роль путем анализа нуклеотидной последовательности не удалось. RAPD-аналіз геномів окремих рослин кукурудзи ліній Black Mexican Sweet, ВІР-27 і
ЧК-218 та отриманих від них калюсних культур показав низький рівень мінливості in
vitro. В культивованих тканинах двох ліній (BMS та ВІР-27) знайдено варіабельний
амплікон розміром близько 390 п.н., проте з’ясувати його функціональну роль шляхом
аналізу нуклеотидної послідовності не вдалося. RAPD-analysis of maize plants from Black Mexican Sweet, VIR-27 and ChK-218 inbred
lines as well as derived from them cultured tissues revealed low genetic variability in vitro. A
variable amplicon of approximately 390 bp was found in cultured tissues of two inbred lines.
An analysis of amplicon sequence did not allow to recognize it’s function.