Вплив лазерного випромінювання і фармокологічного препарату церебралу на дегенеративні та регенеративні процеси у структурі головного мозку мутантів Drosophila melanogaster - Бабій, І.П.; Побережник, О.В.; Голуб, Н.Я.; Черник, Я.І. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
У проведених дослідах вивчалась дія лазерного випромінення та фармакологічного препарату церебралу на дегенеративні та регенеративні процеси у структурі головного мозку нейродегенеративних мутантів D. melanogaster. Церебрал призводив до відтермінування появи змін у тканині мозку на 6 – 7 днів у мутантів з ранньою дегенерацією; дія лазерного випромінювання такого результату не виявила. Регенеративні процеси після прояву мутантного фенотипу не спостерігалися. В проведенных опытах изучалось действие лазерного излучения и фармакологического препарата церебралу на дегенеративные и регенератные процессы в структуре головного мозга нейродегенеративних мутантов D. melanogaster. Церебрал приводил к отстрачиванию появления изменений в ткани мозга на 6 – 7 дней у мутантов с ранней дегенерацией; действие лазерного излучения такого результата не обнаружило. Регенератные процессы после проявления мутантного фенотипу не наблюдались. The influence of laser radiation and pharmacological preparation cerebral was studied on degenerative and regenerative processes in the brain structure of neurodegenerative mutants of D. melanogaster. Cerebral causes delaying of changes into brain tissues of mutant with early degeneration for 6 - 7 days; the influence of laser radiation doesn’t cause the same results. The regenerative processes after appearance of mutant phenotype weren’t observed.