Доцільність використання природних сорбентів для зняття мутагенних фонів водних зразків, відібраних поблизу смт.Соснівка Львівської області - Боднар, Л.С.; Горбулівська, С.М.; Щербаков, С.М.; Боднар, І.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Вивчена генотоксична активність водних стоків породних відвалів Центральної
збагачувальної фабрики смт. Соснівка Львівської області та виявлена доцільність
використання природного сорбенту глауконіту для зняття мутагенної активності. Изучена генотоксическая активность водних стоков породных отвалов Центральной
обогатительной фабрики пгт. Сосновка Львовской области, а также показана
целесообразность использования естественного сорбента глауконита для снятия
мутагенной активности. The genotoxical activity of water samples from Central plant of Sosnivka, Lviv was
investigated. The effectivity of exploitation of natural sorbent, glauconit, for reducing of
mutagenic activity was shown.