Імуногенетичний аналіз ранніх репродуктивних втрат у жінок із схильністю до урогенітальних інфекцій - Заганяч, Я.Ю.; Терпиляк, О.І.; Заставна, Д.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Вивчали стан клітинного імунітету, крапкові нуклеотидні поліморфізми
промоторної ділянки гена ІЛ-10 у жінок з навиковим невиношуванням вагітності під
кутом зору сприйнятливості їх до урогенітальних інфекцій. Встановлено, що дана група
характеризується достовірно підвищеною частотою алелі G – алелі високої експресії та
генотипу високої експресії ІЛ–10 (GG–генотип) та порушенням механізму продукції
антитіл із залученням імунорегуляторних Т–лімфоцитів. Припускається, що імунні
порушення у жінок є первинними і такими, що сприяють їх ураженню
урогенітальними інфекціями, і як результат, навиковому невиношуванню
вагітності. Изучали состояние клеточного иммунитета, точечные нуклеотидные
полиморфизмы промоторного участка гена ИЛ–10 в группе женщин с привычным
невынашиванием беременности с точки зрения восприимчивости их к урогенитальным
тнфекциям. Установлено, что данная группа характеризуется достоверно повышенной
частотой аллеля G – аллеля высокой экспрессии ИЛ–10 и генотипа высокой экспрессии
(GG–генотип) и нарушением механизма продукции антител при вовлечении
иммунорегуляторных Т-лимфоцитов. Допускаем, что имунные нарушения у женщин –
первичные и такие, что способствуют инфицированию урогенитальными инфекциями,
и как результат, привычному невынашиванию беременности. Studied the condition of the cellar immunity and the SNP1082 G→A of the gene IL–
10 promotor region in women with recurrent miscarriage with a view of their sensitivity to
the urogenitalic infections. As a result of studying was determined statistically significant
increase of both IL–10 high expression allele frequency (G–allele) and IL–10 high expression
genotype frequency (GG–genotype). Studied the condition of the cellar immunity in women
with recurrent miscarriage with a view of their sensitivity to the urogenitalic infections. It is
established that women with recurrent miscarriage have the infringement of the antibodie
production mechanism. It is supposed, that immunological disfunction in women are
prioritive and such that help their perception by urogenitalic infections and as a result this
urogenitalic infections is the recurrent miscarriage.