Вивчення bcr частини гібридного гена bcr-abl як шлях до розуміння патогенезу лейкемій при транслокації (9:22) - Телегєєв, Г.Д.; Мірошниченко, Д.О.; Малюта, О.В.; Кравчук, І.В.; Лисецька, Т.Ю.; Дибков, М.В.; Малюта, С.С. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Bcr є складовою частиною гібридного гену bcr-abl, що утворюється при
лейкеміях t(9;22). Саме він є модулюючим фактором, що визначає гостроту і характер
захворювання. У роботі, за допомогою очищеного рекомбінантного РН домена Bcr,
вивчали його взаємодію з білками клітини. Встановлена взаємодія з 23 клітинними
білками, а більш детально з’ясовано зв’язок з SMC1, Tubulin β, Zizimin 1, PLCε.
Обговорюється роль білка Bcr у патогенезі при ХМЛ. Bcr является составной частью гибридного гена bcr-abl, образующегося при
лейкемиях t(9;22). Именно он является модулирующим фактором определяющим
остроту и характер заболевания. В работе с помощью очищенного рекомбинантного РН
домена Bcr, изучали его взаємодействие с белками клетки. Установлено
взаимодействие с 23 клеточными белками, а более детально установлена связь с SMC1,
Tubulin β, Zizimin 1, PLCε. Обсуждается роль белка Bcr в патогенезе при ХМЛ. Bcr is the essential component of the hybrid bcr-abl founded in t(9;22) leukemias.
Namely Bcr modulates the development of the different forms of leukemias. In this work,
using recombinant PH domain of Bcr, the interaction with 23 cellular proteins was identified
and binding with SMC1, Tubulin β, Zizimin 1, PLCε was confirmed. Role of Bcr protein in
CML pathogenesis was discussed.