Распределение генотипов по локусам PON1 и APM1 в группе доноров населения Харькова - Тыжненко, Т.В.; Караченцев, Ю.И.; Почерняев, А.К.; Горшунская, М.Ю.; Атраментова, Л.А.; Кравчун, Н.А.; Полторак, В.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Собрана информация о 109 практически здоровых жителях г. Харькова. Частота аллеля Q гена
параоксоназы среди здоровых жителей составляет 0,67; частота аллеля R – 0,33. Распределение
генотипов значимо не отличается от равновесного соотношения. В этой же группе частоты аллелей
гена адипонектина для T и G соответственно 0,55 и 0,45. Гетерозигот TG оказалось в 1,55 раз
больше, а гомозигот в 2 раза меньше, чем при панмиксии. Зібрана інформація про 109 практично здорових мешканців м. Харкова. Частота алеля Q гена
параоксонази серед здорових мешканців складає 0,67 частота алеля R – 0,33. Розподіл генотипів
значущо не відрізняється від рівноважного співвідношення. В цій же групі частоти алелей гена
адипонектину для T і G відповідно 0,55 і 0,45. Гетерозигот TG виявилося в 1,55 раз більше, а
гомозигот у 2 рази менше ніж при панміксіі. The data about 109 practically healthy Kharkov habitants were collected. Frequency of Q allele of
paraoxonase gene is 0,67; frequency of R allele - 0,33 among healthy habitants. Distributing of genotype
frequencies did not deviate from equilibrium. In the same group frequency of allels adiponektin gene for T
and G was 0,55 and 0,45 correspondingly. Heterozygotes TG were 1,55-fold higher than in panmiktic
population; on the contrary, homozygotes were twice lower.