ДНК-диагностика и генотипирование M.tuberculosis у детей с легочной формой туберкулеза - Чередник, Ю.А.; Кузьмин, А.В.; Черноусова, Л.Н.; Аноприенко, О.В.; Горовенко, Н.Г.; Костромина, В.П.; Белогорцева, О.И. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Проведена оценка возможности быстрого выявления МБТ в клиническом
материале и определение генотипических характеристик M.tuberculosis у детей с
легочной формой туберкулеза молекулярно-биологическими PCR-диагностическими и
методами микрочип-детекции на протяжении комплексной антимикобактериальной
терапии. Проведена оцінка можливості швидкого виявлення МБТ в клінічному матеріалі і
визначення генотипових характеристик M.tuberculosis у дітей з легеневою формою
туберкульозу молекулярно-біологічними PCR-діагностичними і методами мікрочіп-
детекції впродовж комплексної антимікобактериальної терапії. Capability of fast TB pathogen detection in clinical specimens and genotypic
characteristics of M.tuberculosis from children suffering from lung tuberculosis by PCRdiagnostic
method and microchip-detection method during the course of complex
antimycobacterial therapy is presented.