Виявлення механізмів клітинної смерті у нейродегенеративних мутантів Drosophila melanogaster - Щербакова, О.В.; Матійців, Н.П.; Максимів, Д.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Показано, що серед досліджуваних нейродегенеративних мутантів D.
melanogaster є лінії з апоптичним та некротичним шляхом розвитку дегенерацій.
Вакуолізація мозку мутантів виявлялася у різних відділах і спричинялася відмиранням
нейронів чи їх відростків або порушенням функціонування гліальних клітин. Показано, что среди исследованных нейродегенеративных мутантов D.
melanogaster выявлены линии с апоптическим и некротическим путем развития
дегенераций. Вакуолизация мозга мутантов наблюдалась в различных отделах и
являлась следствием отмирания нейронов или их отростков, либо нарушением
функционирования глиальных клеток. We have shown that among the investigated neurodegenerative mutants of D.
melanogaster there were lines with apoptotic and necrotic cell death. Vacuolization of brain
tissue in mutants was observed in different parts and caused by neurons death or degeneration
of their branches or derangements of glial function.