О некоторых таксонах сосудистых растений, вновь обнаруженных в Крыму - Рыфф, Л.Э. (Український ботанічний журнал, 2012)
На основі нових знахідок протягом 1996—2010 рр., а також перевизначення гербарних матеріалів доведено, що п'ять таксонів вищих рослин (Nigella elata Boiss., Fumaria petteri Rchb. ssp. thuretii (Boiss.) Pugsley, Avena eriantha Durieu, Lolium remotum Schrank, Hesperis matronalis L.), які вважалися сумнівними для флори Криму, і нині зростають на території півострова. Обговорюються окремі аспекти їхньої морфології, екології та хорології. Five taxa of vascular plants (Nigella elata Boiss., Fumaria petteri Rchb. ssp. thuretii (Boiss.) Pugsley, Avena eriantha Durieu, Lolium remotum Schrank, Hesperis matronalis L.) have long been сonsidered doubtful for the Crimean flora. Based on new findings in nature over the period of 1996—2010 together with results of revision of herbarium specimens, it has been proved that these taxa do grow in the territory of the Crimean Peninsula at present. Some aspects of their morphology, ecology and chorology are discussed.