Про апроксимацію систем із запізненням та їх стійкість - Матвій, О.В.; Черевко, І.М. (Нелінійні коливання, 2004)
Дослiджено наближену замiну диференцiальних рiвнянь iз запiзненням системою звичайних диференцiальних рiвнянь. Проаналiзовано якiсну поведiнку розв’язкiв вихiдної та апроксимуючої систем, побудовано алгоритм дослiдження стiйкостi розв’язкiв систем iз запiзненням. We study approximating a delay-differential system with a system of ordinary differential equations. A qualitative analysis of solutions of the initial and the approximate systems is carried out. We also construct an algorithm for studying stability of solutions of systems with delay.