Влияние мутации angustifolia (an3-1) на строение листьев у Arabidopsis thaliana (L.) Heynh - Кирпичёва, И.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Установлено, что листовые пластинки розеточных листьев у мутанта an3-1
обычно обратноланцетной, реже продолговатой формы, тогда как у дикого типа листья
овальной формы. Форма стеблевых листьев растений линии an3-1 продолговатой
формы, в отличие от овальной формы у дикого типа. Вплив мутації angustifolia (an3-1) на будову листя у Arabidopsis thaliana (L.)
Heynh. Встановлено, що листкові пластинки розеткового листя у мутанта an3-1
звичайно обернено-ланцетної, рідше довгастої форми, тоді як у дикого типа листя
овальної форми. Форма стеблового листя рослин лінії an3-1 довгастої форми, на
відміну від овальної форми у дикого типа. Influence of mutation angustifolia (an3-1) on the structure of leaves Arabidopsis
thaliana (L.) Heynh. It was stated, that sheet plates rosette leaves of a mutant an3-1 backlanceolate,
rarer oblong form, while a wild type leaves of oval form. Form of stem leaves of
plants line an3-1 oblong form, unlike an oval form a wild type.