Поддержание генетического разнообразия природных популяций видов семейства Pinaceae Lindl. в зародышах их семян - Коршиков, И.И. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
В популяционных выборках зародышей семян шести видов семейства Pinaceae
Lindl. в Украине, в отличие от растений, установлен существенный недостаток
гетерозигот, повышенная встречаемость нарушений равновесного распределения
генотипов и высокие значения внутрипопуляционного коэффициента инбридинга (FIS)
по большинству из 6-10 анализируемых полиморфных аллозимных локусов. В популяційних виборках зародків насіння шести видів родини Pinaceae Lindl. в
Україні на відміну від рослин встановлено значний недолік гетерозигот, підвищене
трапляння порушень рівномірного розподілу генотипів та високі показники
внутрішньопопуляційного коефіцієнту інбридингу (FIS) за більшістю з 6-10
поліморфних алозимних локусів, що аналізувалися. Population samples of seed embryos for 6 species from Ukrainian Pinaceae Lindl.
family were analysed. In contrast to plants considerable lack of heterozygotes, high occurance
of disturbed balance of genotype distribution, and high values of intrapopulation inbreeding
coefficient (FIS) on the most of analysed polymorphic allozyme loci from 6-10 ones have been
revealed.