Мінливість геному клітинної лінії сої, стійкої до оксіаніонів вольфраму - Михальська, С.І.; Сергєєва, Л.Є.; Тищенко, О.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Показано, що на відміну від вихідного калюсу, в якому виявлено два модальних класи числа хромосом (біля 2х та 4х), у вольфрам-стійкої клітинної лінії спостерігається один модальний клас (біля 4х). Крім того, відмічається тенденція до підвищення рівня плоїдності вольфрамстійкої лінії із збільшенням терміну культивування в умовах in vitro. Показано, что в отличии от исходного каллуса, у которого определено два модальных класса числа хромосом (около 2х и 4х), у вольфрамустойчивой клеточной линии наблюдается один модальный класс числа хромосом (около 4х). Кроме того, отмечается тенденция к увеличению уровня плоидности у вольфрамустойчивой клеточной линии с повышением срока культивирования в условиях in vitro. There were shown that unlike the initial callus with two modal chromosome classes (near 2x and 4x) the tungsten resistant cell line is characterized by singe modal chromosome class (near 4x). Besides that tendency towards polyploidy in tungsten resistant cell line with the increasing of cultivation tern in vivo is exhibited.